Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.04.2012 19:48 - Рецепта: Свинско печено с черна бира | от Милена Георгиева | Сити Кулинар
Автор: briagnews Категория: Новини   
Прочетен: 1443 Коментари: 0 Гласове:
0



image

BriagNews - Русе:
Кулинарна екзотика от Милена Георгиева ...
Свинско печено с черна бира   Продукти: Едно цяло парче свинско месо около 800 г, може от бут, врат, а ако е бон филе - 2 парчета, 2-3 глави лук, 1-2 моркова, 1 бутилка тъмна бира, 1 с. л. захар,  розмарин, риган За соса: 2 с. л. краве масло и малко брашно За украса: сушени боровинки   Приготвяне: Месото се овалва в розмарин и риган и се оставя за няколко часа в хладилника. След това се запържва в сгорещена мазнина от всички страни за 1-2 минути. Изважда се и се слага в глинен съд. В мазнината от месото се задушават нарязаните на едро моркови и лук. Когато променят цвета си, към тях се прибавя бутилката черна бира. След като кипне, се прибавя захарта. Сместа се изсипва върху месото и се пече във фурна за 45 минути. Сосът, който остава от печенето на месото, се пасира и се слага на огъня да се сгъсти с 1-2 с. л. краве масло и брашно. С приготвения сос се залива месото и се украсява със сушени червени боровинки.



Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: briagnews
Категория: Новини
Прочетен: 752326
Постинги: 612
Коментари: 385
Гласове: 386