Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.02.2014 21:14 - Ужас ! Съседите ни се изселиха. Какво да правим ?
Автор: briagnews Категория: Политика   
Прочетен: 898 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image 2014 година ще постави нови проблеми пред оставащите в Родината българи.
Политици  PRитискат  медиите да показват проблема в сгради Етажна собственост като кражба от съседи, но неплатените сметки на изселили се съседи не са кражба, а са свързани с изоставени имоти и ще стават все по-чести, което налага да се приемат промени в правилата.
Какво може да се направи?
Само коректни наематели може да намалят негативните ефекти от изселване на десетки хиляди от градовете. В България няма добре обмислени и разписани правила за регулиране правата и задълженията на съсобственици в сгради Етажна собственост, наемодатели и наематели.
Парламентът трябва бързо да вземе решение за защита на останалите в България !   image
Какво би станало през следващите години в блок с няколко изселени семейства при положение, че и до сега е имало съседи, които не плащат сметки? Ако не бъдат взети мерки скоро ще има изоставени блокове и карета в гранични квартали, където няма метростанция.

Има лесен начин за решаване на проблемите - подкрепа от кметството и от правителството.

Държавните служители имат сравнително стабилна кариера.
Те биха били добри наематели за апартаменти на изселващи се българи. Всеки, собственик на жилище в сграда Етажна собственост да има възможност да поиска справка за кандидат наемател – държавен служител. Договорът за наем ще се сключва с по-дълъг срок и вероятността да се спре плащане на сметки и наем е по-ниска. В тези случаи няма да може да се крие данък и ще се регистрират десетки хиляди имоти, които се дават под наем.
Никой държавен служител не би трябвало да може да си позволи да не плаща наем или сметки. Ако това бъде организирано от кметствата и от правителството ще се засили натиска над пазара имоти под наем, което ще позволи да се развие и пазара за застраховки на имоти.
Повишението на заплатит трябва да бъде чрез поемане на част от наема, а не с пари в брой.

Политиците ни трябва да разберат, че ЗА жителите на България не е важно дали ще има грандомански инфраструктурни проекти, а е важно да има ясни правила, които да уреждат ежедневните им проблеми.
Скоро защитници на бездомни българи ще се обединят с ромски фондации за усвояване на изоставени жилища и ще започне нова вълна на „интеграция” на българо-цигани и българо – африканци по блокове из София и големите градове.
Докато има плащащи сметките си граждани ще има партии и неправителствени организации, които ще пишат дългосрочни програми за издръжката на подопечните им.

Истината ще ни направи свободни !
Истината е, че в социална Франция кметствата плащат или гарантират наемите на милиони наематели !
Истината е, че в социална Франция Правителството плаща или гарантира наемите на милиони наематели !
Затова броят на изоставените жилища във Франция е малък.
Кметството на Лондон поиска от Правителството да промени правилата за да намали броя на имоти, в които собствениците живеят само по няколко седмици в годината. Да, дори в Кралството, където Частната собственост е неприкосновенна има правила, които да гарантират доброто качество на живот на съседите и съкварталците.

Анонимни юристи, спуснати с парашут от партия майка саботират Съдебната система и не позволяват съседи в Етажна собственост, наемодатели и наематели да гарантират качеството на живота си.
Какво става ?
2 000 000 българи се изселиха в чужбина за да работят и да изпращат пари на родителите си за храна, вода, ток, парно, данъци, такси, лечение, транспорт и … Тези смели и работливи българи изпращат пари и подкрепят икономиката ни, а Държавата ги краде, както преди 50 години ограби избягалите в чужбина българи с проекта „Родна стряха”.
Президент, Парламент, Правителство, Лидери на партии, Лидери на синдикати и Кметове са длъжни да гарантират на работещите в чужбина българи, че родителите им няма да умрат угнетени и изтормозени, въпреки, че са платили коректно сметките и данъците им.

Левите партии са длъжни да обясняват на електората си, че пенсиите, здравеопазването, помощите и всички социални придобивки, които обещават преди избори са именно от данъците на граждани и от парите, които 2 000 000 българи емигранти изпращат на роднините си.
Левите политици трябва да обясняват на анонимните юристи, които са назначили, че те трябва да пазят живота, здравето, имуществото на данъкоплатците и да гарантират доброто качество на живот на тези, заради които емигрантите пращат пари, които се вливат в Българската икономика.

В новата си родина българите  емигранти откъсват част от парите за децата си и ги изпращат на родителите си в България за да се изхранват и да плащат сметките си, но това не помага ако в блока има хора, които не плащат сметки за ток, вода,  парно и охрана и ремонти на Етажната собственост.
Родителите на емигранти крият от децата си в чужбина мизерията в която живеят за да не се налага емигрантите да изпращат още пари, с които да плащат и сметките на съседните апартаменти.
В Европа въпросът е решен и собствениците плащат сметките и таксите за управление на сградата независимо дали някой живее в апартамента или не.
Сметките и таксите не се плащат от наемателите, а от собствениците!!!
Така съседите могат да принудят в Съда всеки съсобственик от сграда Етажна собственост да плаща сметките си и дори да продаде апартамента ако не може да плаща сметки и такси.
Не трябва да чакаме да се стигне до саморазправи между съседи заради неплатени сметки!

ВСЕКИ български политик, който не направи всичко по силите си за налагане на строги правила носи вина !!!
Дано Бог накаже виновните !

imageГласувай:
0
0Спечели и ти от своя блог!
1. dmcat - всеки собственик на жилище напуснал БГ
08.02.2014 21:42
може да си плаща сметките на жилището електронно и да си следи за това перманентно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: briagnews
Категория: Новини
Прочетен: 558407
Постинги: 612
Коментари: 385
Гласове: 383