Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2014 17:18 - PRомяна на предназначението
Автор: briagnews Категория: Бизнес   
Прочетен: 1359 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 06.03.2014 17:18


image

България е в криза.
Нацията застарява, което означава, че в следващите години само увеличаване на туризма може да гарантира успех на бизнеса с храни и напитки.
Бизнесът иска опростяване на разрешителните режими за малкия бизнес, което ще намали корупцията, необходимостта от допълнителни пари за наемане на скъпоплатени адвокати и експерти при  откриване на магазин или заведение.

Важно е Кметствата да помагат на предприемачите !
Също така е важно предприемачите да имат спокойствие да развиват бизнес плана си. За да се развива семейният бизнес Кметствата трябва да принуждават наемодателите да отдават дългосрочно имотите си - магазини и заведения.

Помислете, моля, помислете, свободията унищожава малкия бизнес.image

В центъра на София има хиляди магазини и заведения които за 20 години по няколко пъти смениха предназначението от магазин в заведение и обратно. Всеки път се извършват скъпи ремонти. При всяко преустройство и смяна на предназначението се сменя персонала.
Това е унищожително и за предприемачите, и за пазара на работна ръка.
Никой не коментира, че в Европа голяма част от магазините се преотдават с опитния персонал, без да се сменя предназначението на имота, дори се купува фирмата за да се експлоатира доброто име.
Българите, които се изселват в чужбина знаят, че ако си намерят работа в добър магазин ще работят в него и след 5, и след 10 години. Затова могат да наемат дългосрочно удобно жилище, избират добра детска градина и училище за децата си. Сигурни са, че заведението, където работят, ще бъде на същото място, ако бизнеса върви. В Европа никой не се страхува, че наемодателят ще затвори работещо кафене за да направи магазин за „маркови дрехи”.

image

Кметствата в Европа въвеждат твърди мерки за натиск и принуждават предприемачи и наемодатели да планират дългосрочни договори за наем и възможности за спокойно развитие на бизнеса.
Кметствата в Европа се грижат за малкия бизнес защото искат сигурни постъпления от данъци. Програмите за развитие на градове и села в Европа са дългосрочни и само спокоен и предвидим малък бизнес им осигурява постъпления от данъци, такси, паркоместа, услуги и … глоби.

Защо в Европа всичко е подредено и организирано в дългосрочен план ?
Защото в Европа кметове стават децата на бакали и ресторантьори! Те знаят, че родителите им са били наематели на един магазин през целия си живот. Те знаят, че месарите на тяхната улица са наематели на кухнята и витрините повече от  17 години…
Българските кметове са деца на философи и адвокати и никога не са виждали магазин или заведение отвътре. Те не знаят защо е нужен малък бизнес. Те се интересуват само от бетонобъркОчи, които да пльоснат в центъра и да вземат заеми за асфалтиране. Те не се интересуват от приходите от данъци защото взимат кредити за да усвоят комисионни от банките  „спонсори”.
Затова малкият бизнес в България се развива на тласъци.
Български предприемачи влагат парите си в подкрепа на партията, за която са гласували, а не защото вярват, че инвестицията им ще бъде добра и успешна през следващите 20-50-100 години.

image

Президентът на България и вицепрезидента изхранват огромен екип, който изследва Световния мир, вместо да се грижи за малкия бизнес.
Всички експерти от екипа на Президентството са деца на философи и инженери. Те не знаят какво е малък бизнес и затова говорят, говорят, говорят за МАКРО бизнес.
Те не разбират, че това е причината за PRяко недоволство от Президента и ВицеPRезидента.

Президентът трябва да предложи на Нацията справедлив дългосрочен PRоект !
PRоект, който да задължи собствениците на добри имоти да поемат отговорност за бедните българи, които изхранват семействата си работейки в магазина или заведението, което шефовете им наемат.
Стига пране на пари !
Време е да се работи !

Всеки, който иска да наеме заведение трябва да бъде сигурен, че ще работи поне 10-15 години необезпокояван от никой, ако спазва правилата и плаща наема.
Само така може да има развитие на малкия бизнес. Магазините за храни и заведенията имат нужда от дългосрочен договор за да наемат опитни работници, да сключват договори с производители на плодове, зеленчуци, меса, подправки, опаковки и … да „отглеждат” лоялни клиенти.

Кметствата трябва да променят правилата и да издават само дългосрочни разрешителни за промяна на предназначението. Това ще гарантира сигурен доход на наемодателите и ще помогне на наемателите да прогнозират бизнеса си в дългосрочен план.
Тази малка промяна ще има огромен ефект защото и собственици, и наематели, и работници ще мислят преди да си стиснат ръцете, а кметовете ще трябва да заработят заплатата и комисионните, които получават.

Г-н Президент, Дясната политика е дългосрочна.
Г-жо Вицепрезидент, лявата политика е бърза соц.иална промяна.
Социална помощ може да има само там, където има дългосрочни приходи от данъци.

Г-н Президент, моля, попитайте екипа си къде е готвачът на Българското посолство в Париж по време на Стефан Тафров. Нека екипът Ви разпита и Ви докладва защо един уникален български готвач не работи в Родна България.
Г-н Плевнелиев, поне 1 000 000 българи чакат да започнете промяна в живота тук и сега.
Вие сте първият български президент, който е предприемач и е живял в Европа.
Преди Вас президенти бяха философ, адвокат и историк.
Хора, които и при най-добро желание не можеха да подобрят живота ни защото не знаеха как.image

 Там искат да живеят децата ни. Защото животът в Европа е дългосрочен !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

image

Вие, г-н Плевнелиев, знаете как, но дали ще искате да подкрепите малкия бизнес в България ?
Дали бихте искали да останете в историята като Президентът или като PRезидент Плевнелиев?
Пожелавам Ви добро здраве и успех !

image
Гласувай:
1
0Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: briagnews
Категория: Новини
Прочетен: 558407
Постинги: 612
Коментари: 385
Гласове: 383