Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2014 10:00 - Противодействие на икономическата престъпност
Автор: briagnews Категория: Бизнес   
Прочетен: 794 Коментари: 0 Гласове:
0image Тази лелка продава пред кабинета на кварталния инспектор.
Ако кабинетът на инспектора от 4-то РПУ - София не изглеждаше така може би нямаше да бъде място за продажба на "подлежащи на унищожаване суровини и храни".
На табелката няма името на инспектора нито телефон за бърза връзка при нужда...
Вижте сами:image image
image
Снимки и коментари: Владимир Йосифов, BriagNews
Бедността прави хората нагли.
Това е опит за оцеляване и не трябва да се осъждат хората, които продават на граждани  "домашно" мляко, яйца, сирене, кашкавал, ракия, вино, сланина и ...
Тези "производители" имат постоянни клиенти. Клиентите им са хора, които държат да дават парите си за нещо "домашно". Може би част от купувачите не искат да плащат данъци.
Всеки, който каже, че клиентите на тези производители са невинни ще излъже !

Отново ще помоля пътуващите в чужбина да разговарят със служители на МВР и да разказват как колегите им в чужбина се грижат за безопасността на гражданите и плащането на данъци, защото от данъците идват заплатите на държавните служители.
Всичко опира до борбата между данъкоплатците и данъкоползвателите !
Не е добре данъкоплатците да виждат, че пред вратата на кварталния полицейски инспектор е паркиран автомобил пълен с "домашни храни".
МВР няма как да обясни всичките си инспектори какво е данъкоплатец, ако данъкоплатците не помагат. Ние, данъкоплатците, трябва да помагаме на МВР при промяна на мисленето на инспекторите от МВР. Системата МВР не може да се реформира отвътре защото нито има желание, нито има хора, които знаят какво очакваме от тях.

Каня г-н Дреков, Кмет на Район Лозенец, да изпием по едно кафе на последната спирка на трамвай 10. Данъкоплатците от района имат право да виждат кмета си в реални ситуации, а не само в приемното време.

Г-н Дреков, приемното Ви време е за срещи с хора, които искат нещо от вас като кмет.
Предлагам Ви среща с хора от района, който управлявате, които няма да искат нищо за себе си.

НИЕ плащаме заплатите на всички в Общината.
Ние плащаме заплатите на всички в МВР.
Ние плащаме заплатите и на онези в Парламента.
Ние не искаме нищо от Кмета на Лозенец... освен да върши все по-добре работата си.

Някои пишат сигнали, други писма, трети жалби...
Кметовете трябва да се усещат атмосферата, а това не става в кабината им. Кметът Иван Иванов е бил обичан от софиянци не само защото е добре образован и талантлив администратор, а защото е отделял време за да се среща със столичани в техният свят.
Ако днес Иван Иванов беше кмет на Район Лозенец вярвам, че щеше да обикаля поне веднъж на сезон в полицейския автомобил, който 1-2 пъти седмично обикаля квартала.
Така щеше да знае какво става всяка нощ в новите детски площадки.
Щеше да знае, че живеещите около детски площадки спят само по 3-4 часа нощем и в неделя вместо да отидат на разходка в парка си доспиват... Същите граждани, които не са виждали от 25 години квартален инспектор около дома си, гледат как баби незаконно продават мляко пред прозореца на инспектор от МВР за да дават пари за бира на внуци, които всяка нощ пиянстват на детските  площадки...
Предполагам, че така е и в големите градове из България.
Много време ще е нужно за да може идващите в градовете да осъзнаят разликата между родното им село, където никога не е имало правила и град с разписани наредби...
---

Преди няколко дни в Плевен бе е осъществена проверка съвместно от сектор "Противодействие на икономическата престъпност" при ОД на МВР - Плевен и служители на Областна дирекция по безопасност за храните. image 1620 яйца и 30 литра прясно мляко са конфискувани от търговци при акция на полицията на Кооперативни пазар в Плевен.

При извършената проверка е установено, че 53-годишна жена без документи за самоличност предлага кокоши яйца без идентификационна маркировка и търговски документи. От нея са иззети 120 яйца.
Установено е, че нередовната стока е транспортирана до Плевен с лек автомобил "Нисан", собственост и управляван от 68-годишна от село Новачене.
В колата, намерена паркирана в близост до пазара, са намерени още 450 яйца без маркировка, 1050 яйца с поставена на тях маркировка, плюс 15 пластмасови бутилки със сурово мляко около 30 литра без документи за произход.
За констатираното нарушение са съставени констативен протокол, протокол за подлежащи на унищожаване суровини и храни от животински произход и разпореждане за насочване за унищожаване на суровини и храни от животински произход от служители на Областна дирекция по безопасност за храните.
 Тагове : Брягнюз   Плевен   конфискувани мляко и яйца   проверка   нарушение  
image

Гласувай:
0
0Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: briagnews
Категория: Новини
Прочетен: 563731
Постинги: 612
Коментари: 385
Гласове: 383